Sommeraktiviteter​

Aktive dager med turer i fjellet, sykling, fisking, padling, bading og golf er bare noen av de mange aktivitetsmulighetene på Hovden på toppen av Setesdal, 850 moh. Bruk lenkene nedenfor til å bli bedre kjent med noen av mulighetene når du bor på Hovden Høyfjellsenter.

Hovden Badeland

Enten du vil kjenne suget i magen når du suser ned vannrutsjebanene eller vil nyte 30 varmegrader i bassenget inne og ute, er Hovden Badeland stedet for deg!

Til fots i fjellet

Hovden ligger omkranset av store fjellområder
på alle kanter. Her inviteres du ut til et nydelig terreng hvor både store og små kan gå på fjelltur.

Sykkelturer i høyfjellet

Godt merkede fjellveier, skiltede rundturer og artige stier venter deg som vil sykle på Hovden. Alt fra landevei- til downhill sykling. Har du ikke egen sykkel, kan dette selvsagt leies!

Fisking

Fang storfisken, eller dikt opp din egen fiskehistorie på Hovden! Her finner du både frådende elver og stille fjellvann der ørreten vaker og er bitevillig …

Hegni friluftsområde

Hegni ligger idyllisk til ved Hartevatn. Her er det en badestrand med lekeplass, sandvolleybane, vannleker og trampoliner. Du kan leie båt, kano, kajakk og Supboards, kjøpe fiskekort samt leie garn. 

Topptur med stolheis

Ta med hele familien på en flott tur til toppen av fjellet Nos, som er 1183 m.o.h. Ta gjerne med sykkelen for å prøve noen av stiene på fjellet!

Jakt- og skytesenter

Er du klar for årets jakt, eller trenger du å friske opp litt av kunnskapene dine? På Hovden Jakt- og skytesenter har du anledning til å trene opp dine egne ferdigheter som jeger.

Shopping

På Hovden finner du et bredt utvalg av forretninger herunder dagligvarer, gaveartikler, klær, kunst, møbler og nips, sportsutstyr og vinmonopol.

Mat og drikke

Et raskt måltid, ” hentemat”, en gourmetmiddag eller bare noe godt å drikke – restaurantene på Hovden tilbyr en variert meny. De fleste bruker lokale råvarer i sine retter.